Het probleem

Het probleem

Pottle is een innovatieve start-up uit Friesland met een bekende missie “de wereld verbeteren”. Hoe? Door waarde te creëren uit afval. Pottle gaat lege wijnflessen upcyclen tot een alternatief voor plastic wegwerp verpakkingen. Er is namelijk een enorme bult van zowel glas als plastic afval op de wereld. Deze bult groeit elke dag. Een groot deel van deze bult bestaat uit zowel glas als plastic verpakkingen die maar één keer worden gebruikt. Een wijnfles gooi je na een keer gebruiken weg en dit geldt ook voor plasticverpakkingen die je tegenwoordig krijgt bij supermarkten, horeca zaken en speciaalzaken. Op deze manier consumeren we onbewust veel producten, die we meteen weer weggooien.

De circulaire oplossing van Pottle

We hebben genoeg ideeën, maar in de opstartfase ligt de focus op de Pottle Jar. De Pottle Jar moet een duurzaam alternatief worden voor niet-duurzaam verpakkingsmateriaal zoals plastic. Negentig procent van het geproduceerde plastic wordt nog steeds niet gerecycled. Dit vinden wij een groot probleem en willen hier verandering in brengen. Rome is niet in één dag gebouwd en dit probleem ook zeker niet. Om te beginnen is de Pottle Jar onze oplossing: plastic verpakkingsmateriaal vervangen door glazen potten van wijnflessen. Aan de potten is een loyaliteitssysteem gekoppeld, waardoor we de eindconsument willen belonen voor het gebruik van een duurzaam alternatief. Bij de volgende bestelling spaart de eindconsument ‘groene punten’ en deze punten kunnen ingeleverd worden voor een gratis beloning. Daarnaast beleveren wij onze relaties met schone potten. We halen de vieze potten op, maken deze schoon en zijn klaar voor hergebruik. Met ons circulaire systeem willen we direct een bijdrage leveren aan een schonere wereld. In het verlengde hiervan willen we mensen bewust maken en bijdragen aan een positieve gedragsverandering.

De circulaire oplossing van Pottle
Bestaansrecht

Bestaansrecht

Pottle; meer dan een jaar geleden is het idee ontstaan. Het plezier dat we in deze opstartfase hebben gehad, hebben we overigens nog steeds. Maakt dat Pottle leeft, dat er energie in zit en dat het bestaansrecht heeft. Hier zijn we alle drie van overtuigd. Deze overtuiging is 16 januari werkelijkheid geworden. Pottle heeft een overeenkomst met haar eerste partner en wij mogen één maart beginnen met leveren. Wij kijken er naar uit om nog veel meer samenwerkingen aan te gaan en samen de wereld een stukje mooier te maken.

Wat kunnen we samen doen?

Samen met jou kunnen we onze missie elke dag een beetje meer werkelijkheid laten worden. Door jouw hulp kunnen we meer producten redden van de glasbak en meer plastic verspilling tegen gaan. Hoe meer mensen er mee doen, hoe meer impact we kunnen maken. Plastic kan wat ons betreft de pot op. Doe je met ons mee? Ga dan de samenwerking met ons aan. Laten we samen werken aan een afvalvrije wereld.

Wat kunnen we samen doen?
Wij zijn wij

Wij zijn wij

Wij zijn Remco, Robin en Jeroen en alle drie geboren en getogen in Leeuwarden. Je komt zelden mensen tegen die zoveel van elkaar verschillen. Die verschillen, dat is nou juist de kracht van onze samenwerking. We vullen elkaar aan, hebben allen een groot netwerk in de regio en participeren al jaren fanatiek in de ondernemerscultuur in het Noorden. Onderaan deze pagina zie je onze gezichten

Onze gezichten

Jeroen Dijkstra
CO-FOUNDER
Robin Alkema
CO-FOUNDER


© Foto's Klant in Zicht/Aron Weidenaar
Remco Krol
Co-founder
Loading
Thank you for signing up!